Batzeba

Batzeba, F1976, 151cm, Mbr

Batzeba det lilla odjuret:-) Hon var mer vild än tam. Det fanns bara en som kunde rida henne och det var jag. Många försökte men misslyckades, hon accepterade helt enkelt ingen annan på ryggen. Hon var så het att hon mest såg ut som en schäfer då hon rörde sig, hon skuttade fram sittandes då man försökte hålla henne tillbaka. Hon hade tungfel vilket krävde allehanda uppfinningar för att överhuvudtaget kunna styra henne. Hon var hopplös då vi skulle in på tävlingsbanan och ingen annan ryttare kunde befinna sig på framridningen, hon var ett monster utan motstycke. På den tiden var hon vida känd inom hoppningen och de flesta ansåg att jag led av dödsförakt;-) För mig var Batzeba ingen match, jag visste hur hon skulle hanteras men det var värre för alla andra. Vi hade stående dispens att få startsignal INNAN vi kom in på banan….mest för att skydda funktionärerna där inne. Så vi red ALLTID direkt på första hindret då vi släpptes in på banan. Då hon blev äldre kunde hon tillåta att bli ledd in på banan men INTE av vem som helst. Endast av sin skötare Myran. Myran var två äpplen hög och de som såg henne leda Batzeba på tävlingsplatsen eller in med mig på in på banan ansåg att jag var oansvarig. Saken var den att Batzeba var som ett lamm med Myran. Hon sänkte huvudet och följde Myran utan grimma, träns eller något annat, hon blev som en hund. Myran klarade till och med av att skritta Batzeba. Men det var så med Batzeba, hon bestämde sig redan första gpngen jag satt på henne: ”Jag kommer aldrig i hela mitt liv att acceptera någon annan än dig” och så blev det också. Jag sålde henne efter många år till en tjej som trodde hon skulle kunna kuva hästen;-) Det gick aldrig, hon startade en gång och sen fick jag köpa tillbaka Batzeba.

Batzeba var i princip alltid på prispallen. Då vi var med drog många en stilla suck för de visste att Batzeba antagligen skulle vinna. Hon kunde slå knut på sig själv och var totalt utan självbevarelsedrift. Hon hoppade det jag satte framför henne vilket också krävde stort omdöme av mig. Hon hade hoppat ut från ett stup om jag krävt det av henne. Många trodde att hon var Zatan själv;-) och jag förstår dem för hon var näst intill svart med fladdrande man, rullande ögon och fradga runt munnen. Det pratades mycket om att det var fel på hästen, att det var synd om henne, hon kunde ju inte må bra….men Batzeba mådde bra, hon älskade det hon gjorde, annars hade hon aldrig gått att tävla. Hon vägrade aldrig!!!!

Hon blev på äldre dagar avelssto med flera fina avkommor som gått vidare på hoppbanorna. I dag är hon borta men kommer alltid att finnas kvar i våra minnen, den lilla djävulshästen:-)

Batzeba

Pedigree for Batzeba
Mbr

Sire
Gulliver
494
Sire
Lansiär
377
Sire
Niger
177
Dam
Florina
3322
Dam
Erbfreundin (34)
7813
Sire
Varolio
263
Dam
Erbfolge (34)
4876
Dam
Bally Cool
Sire
Ideal Water
Sire
Water Serpent xx
Dam
Dark Mantle
Dam
Corinna
Sire
Dam

Kommentera