Värmen har kommit…..med den insekterna

Det är ju helt underbart att våren kommit, ljuset, värmen och motivationen ökar i alla avseenden. Men alla insekter kryper också fram. Nu är hästarna preparerade med Switch men det hjälper inte mot knott-invasionen på kvällstid. Curre var svullen i skapet i går kväll av alla bett, svårt att veta hur man ska få bukt med det. Vi har inte speciellt mycket skog runt gården men knotten hittar ändå hit;-)

Läste en blogg för ett par dagar sedan….man blir så ledsen när man läser hur en del hanterar sina hästar med oförstånd. Men så är det, inget man kan göra något åt. Det var en som börjat med körning och genast som första steg börjat köra sina hästar i par….kanske INTE det man ska ge sig in på då man aldrig kört häst tidigare;-) Resultatet hade blivit att hästarna var så starka att de knappt gick att hålla…..ett grundläggande markarbete i tömmen kanske hade eliminerat det. En körhäst får inte vara ”olydig”, det kan sluta hur som helst. I stället verkar personen ”skryta” om att hästarna är så olydiga i tömmen och betslar upp ett par steg. Hästarna har gått från tömkörning till vagn på ett par veckor och har innan dess varit orörda. Suck säger jag bara!

Körkursen för Kharle börjar närma sig, det ska bli verkligen roligt men vi kommer bara att vara med ena dagen. Vi har inte riktigt tid att vara borta hela helgen….synd men så är det.

 

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera