Vilken värld lever hästfolk i??

Den senaste tiden har jag suttit och lusläst hästannonser………allvarligt talat, vilken värld lever hästfolk i?? De verkar tro att de kan begära precis vilket pris som helst på hästar som knappt är värda hälften av den summan. Så fort hästen är stammad, dvs HAR känd stam och har passerat 160cm så kan man begära 65 000:-……….
Det som känns rätt skönt är att de inte blir sålda, de står månad ut och månad in utan att säljas. Sen kan man se hur de sänker priset vartefter för att till slut skriva ”MÅSTE BORT”, eller billigare vid snabb affär, kan lämnas ut på foder, osv;-)
Man kan självklart begära ett högt pris men då måste man för fasiken ha något att visa upp. Det är faktiskt bara en häst som i de flesta fall kan prestera en lam löshoppningsfilm eller en filmsnutt då ägaren travar runt på en ridbana…
Otroligt vad pengar styr människors hjärnor, de tappar precis allt omdöme och lurar GÄRNA en köpare att tro att de har köpt en häst med en enorm kapacitet. Det är tragiskt att det är så svårt att hålla hästbranchen REN från oseriösa människor:-(
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vilken värld lever hästfolk i??

  1. Louise skriver:

    Ja jag undrar också vart de seriösa hästmänniskorna tagit vägen.I dag är det bara ungdomar med stenrika föräldrar och som i själva verket inte kan ett skit och inte skulle komma någonstans utan föräldrarnas pengar!!

Kommentera