Virkonbehandling

I morse började jag det digra arbetet att slita ut alla mattor i boxarna…..svintungt och det är ganska många dessutom….28 st.

Sen skurade jag boxarna från golv till tak och efterbehandlade med Virkon. Nu ska det bara torka så jag kan lägga in mattorna igen….som också såklart är skurade och Virkonbehandlade;-)

Innan rengöring....

 

Mitt i min städning ringde Magnus telefon och det var Ronny som sa att det var klass 1 varning på väg in med 40 mm regn…..Ooh shit….alla våra storbalar ligger på vallen för att torka innan det tas in. Jaha då var det bara att sätta igång och köra in hö…

När balarna är så nypressade kan man inte lägga in dem på loftet då brandrisken är väldigt stor. Balarna utvecklar en väldig hetta och det är därför man låter de ligga kvar på vallen en vecka efter att de är pressade.

Vi löste det så att min lilla rund corall fick bli baluppställningsplats;-)

Alla balar fick inte plats under presenningen så vi fick lägga resten i ligghallen nere på skogen.

Ja och sen hade ju Magnus börjat att staga upp taket för att vi ska kunna riva väggen till nya stalldelen så då började vi gå loss med släggan efter hökörningen;-)

När vi äntligen var klara och jag tog in hästarna för att fodra dem så var Dollar tjock som en telefonstolpe i ena bakbenet……tack så jävla mycket Murphy!!!!!

Jävligt roligt att hästkraken blir kass varenda gång det är något på gång…..nu blir det ingen hoppkurs på Tisdag med största sannolikhet….;-(  I bland blir man så trött så man inte finner ord…!!!

Vi har i alla fall hittat en jättebra valphage till Iris valpar nästa vår;-) Höbingen till hästarna var excellent;-) Nä kanske inte men hon passade bra där i alla fall:-)


Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera